MAGAZÍN / Gastronomie

26.6.2017

Kuře na estragonu

Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale dnes je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.

Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Používá se k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, při nakládání zeleniny, k přípravě estragonové hořčice, při nakládání okurek, do čínských a francouzských pokrmů, k rýži a vařeným rybám, do salátů, polévek a marinád.

Jako koření se používají čerstvé i sušené listy, často spolu se stonky. Pokrmům dodává pikantně trpkou příchuť.

Suroviny

Máslo 60 g
Olivový olej 1 lžíce
Kuřecí prsíčka 1 kg
Jarní cibulka 2 ks
Řecké bylinky 1 malá lžička
Suché bílé víno 60 ml
Smetana 125 ml
Estragon 1 lžička
Sůl dle chuti

Postup přípravy

Na velké pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo, do kterého vložíme kuřecí prsíčka a smažíme je tak dlouho, dokud nezhnědnou a nepropečou se. Občas prsíčka obrátíme, aby byly opečené z obou stran rovnoměrně.

Když jsou propečené, přidáme jarní cibulku, řecké bylinky a osolíme dle chuti.

Chvilku restujeme, poté přidáme víno, smetanu a estragon. Smažíme další 2 minuty a přeléváme prsíčka omáčkou.

Prsíčka podáváme se zeleninou vařenou v páře.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

PORADENSTVÍ V OBLASTECH PRACOVNÍ KARIÉRY A REVITALIZACE OSOBNÍ SITUACE VE SPOJITOSTI S TRHEM PRÁCE

Změna - ano či ne, ale hlavně jak. Kde a jak si stojím na trhu práce. Smysl prezentačních materiálů a jak je sestavit. Pocit vyhoření a stagnace. V naší poradně najdete prostor pro rekapitulaci, náhled na vaši situaci a návrhy možností.
Kontakt: simona.dvorakova@argodt.cz, tel: 607945199

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Na jarmarku si vyrobíte draka ze špejlí a papíru či lístečkovou lucerničku

Výtvarný ateliér Malování kreslení zve všechny zájemce na Podzimní tvořivý jarmark, který se koná v jeho prostorách v sobotu 3. listopadu v době od 14

Post

Na Proseku můžete navštívit největší modelové kolejiště velikosti "0" v Česku

Milovníci modelů vláčků by si měli do kalendářů poznamenat, že ve dnech 20. a 22. října a 10. listopadu mají možnost prohlédnout si největší modelové

Post

Botanická zahrada hl. m. Prahy slavnostně zahájila tradiční výstavu pro všechny smysly

Ve čtvrtek 11. října Botanická zahrada hl. m. Prahy slavnostně zahájila tradiční výstavu pro všechny smysly, kterou pořádá už po třiadvacáté.

PARTNEŘI

www.argodt.cz www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz

REKLAMA