MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

Doporučujeme

PORADENSTVÍ V OBLASTECH PRACOVNÍ KARIÉRY A REVITALIZACE OSOBNÍ SITUACE VE SPOJITOSTI S TRHEM PRÁCE

Změna - ano či ne, ale hlavně jak. Kde a jak si stojím na trhu práce. Smysl prezentačních materiálů a jak je sestavit. Pocit vyhoření a stagnace. V naší poradně najdete prostor pro rekapitulaci, náhled na vaši situaci a návrhy možností.
Kontakt: simona.dvorakova@argodt.cz, tel: 607945199

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

V Praze 5 začne bruslařská sezona den před Štědrým dnem

Přijďte v neděli 23. prosince v 10:00 na kluziště, které je stejně jako loni na rohu nám. 14. října a Preslovy ulice v Praze 5. Těšit se můžete nejen

Post

Rekonstrukce slavného návratu T. G. Masaryka z exilu vlakem

České dráhy ve spolupráci s Českosloslovenskou obcí legionářskou a Národním technickým muzeem připravily jedinečnou rekonstrukci příjezdu prvního česk

Post

Vánoční perličky v Portheimce. To je workshop pro děti i dospělé

Přijďte si v sobotu 15. prosince do Portheimky – Muzea skla v Praze 5 vyrobit vlastní ozdobu z korálků a tlačených perlí pod vedením odborných lektore

PARTNEŘI

Maminčino koření www.beautyexpo.cz www.argodt.cz garaze.fabrego.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz

REKLAMA