MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

Doporučujeme

CÍTÍTE POTŘEBU AKTUALIZOVAT VAŠI PROFESNÍ DRÁHU?

Zamýšlíte se nad svým pracovním potenciálem v současném zaměstnání? Máte pocit profesní stagnace? Zvažujete jiné příležitosti? Chcete změnit pracovní stereotypy? Máte nové motivy pro váš profesní rozvoj? V naší poradně najdete prostor pro rekapitulaci, náhled na vaši situaci a návrhy možností. Kontakt: simona.dvorakova@argodt.cz, tel: 607945199

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Pražskou divočinu oživí šestý ročník festivalu Landscape

Výtvarná díla, instalace a intervence do veřejného prostoru českých i zahraničních architektů a umělců přináší do Prahy od 21. června šestý ročník fes

Post

Olympijský běh 2018 startuje v Kinského zahradě

Start a cíl tradičního Olympijského běhu 2018 je ve středu 20. června 2018 v 18 hodin před Národopisným muzeem „Musaion“, Kinského zahrada 98, Praha 5

Post

Lidé “zažili Mexiko“ na Andělu

Na jeden den se pěší zóna Anděl proměnila v Mexiko. Street foodový festival “Zažij Mexiko” si ve středu 13. června 2018 lidé užili i za deštivého poča

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.argodt.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz

REKLAMA