MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
24.11.2017

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.

Suroviny

750 g červených paprik/kapií
500 g rajčat
200 g lilku
150 g cibule
300 ml vody/zeleninového vývaru
2–3 stroužky česneku
100 g másla
200 g kešu
100 g jarní cibulky
sladká červená paprika
pepř
tymián
dračí dech
cayenský pepř

Postup přípravy

Rozehřejte si troubu na 160 °C. Na pekáč vyložený pečicím papírem položte papriky, lilek a nakrojená rajčata. Pečte cca 25 minut. Kešu dejte do nádoby na pečení a vložte do trouby.

Pečte cca 15 minut do hezké hnědé barvy. Nakrájejte si jarní cibulku. Vychladlé opečené kešu rozdrťte v hmoždíři s kapkou olivového oleje.

Rozdrcené a osolené kešu smíchejte s jarní cibulkou a dejte stranou. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.

Na rozehřátém másle ji nechte zesklovatět. Přisypte červenou papriku a zvolna orestujte. Pokud byste pekli papriku na vysokém plameni, zhořkne. Zalijte vodou nebo vývarem.

Z trouby vyndejte rajčata a vykoupejte je ve studené vodě. Vyřízněte „bubáka“ a vhoďte do základu polévky. Papriky s lilkem vyndejte z trouby.

Svlékněte je ze slupky a očistěte od vnitřních semínek a stopky. Vložte do základu polévky. Lilek zbavte stopky, rozkrájejte a vhoďte do základu polévky.

Směs chvilku povařte a následně rozmixujte na jemný krém. Dochuťte česnekem, solí, pepřem, tymiánem, případně, pro milovníky pálivějšího jídla, cayenským pepřem nebo výbornou směsí dračí dech.

Pokud se vám bude zdát polévka kyselá, doslaďte ji cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

PORADENSTVÍ V OBLASTECH PRACOVNÍ KARIÉRY A REVITALIZACE OSOBNÍ SITUACE VE SPOJITOSTI S TRHEM PRÁCE

Změna - ano či ne, ale hlavně jak. Kde a jak si stojím na trhu práce. Smysl prezentačních materiálů a jak je sestavit. Pocit vyhoření a stagnace. V naší poradně najdete prostor pro rekapitulaci, náhled na vaši situaci a návrhy možností.
Kontakt: simona.dvorakova@argodt.cz, tel: 607945199

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

První adventní víkend v Praze zpestří Mikulášské jízdy parního vlaku

Speciální parní vlaky budou vyjíždět v sobotu 1. prosince a v neděli 2. prosince z Prahy-Smíchova na různé tratě po Praze i jejím okolí. Po setmění vá

Post

Pěší zónu Anděl zaplaví cukrovinky, dorty, sladké pokrmy, nápoje i delikatesy

Nechte si ve středu 14. listopadu na pěší zóně Anděl hýčkat své chuťové pohárky záplavou cukrovinek, dortů, sladkých pokrmů, nápojů a delikates.

Post

Rozlouskněte Vánoce v pražském Centru Černý Most

Centrum Černý Most zahájí nejkouzelnější období roku velkolepou multimediální show na ledě inspirovanou pohádkou Louskáček. Dne 17. listopadu při příl

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.argodt.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz

REKLAMA

Aktivní Dítě